Elektra gereedschap uitleg en foto’s

elektra, klus; Elektra gereedschap; gereedschap; aanbrengen elektra; aannemer elektra; afmonteren elektra; bouw elektra; bouwbesluit elektra; elecktrastoring; electra; aansluiten elektra; gereedschap elektra;

Elektra gereedschap

elektra, klus; Elektra gereedschap; gereedschap; aanbrengen elektra; aannemer elektra; afmonteren elektra; bouw elektra; bouwbesluit elektra; elecktrastoring; electra; aansluiten elektra; gereedschap elektra;
Elektra gereedschap

Er wordt vaak gezegd dat goed gereedschap het halve werk is. In geval van werkzaamheden aan elektrische installaties is dit zeker het geval, maar daarnaast zorgt het juiste elektra gereedschap ook voor de nodige veiligheid bij het uitvoeren van uw klus.

Gereedschap voor elektrawerk zijn vaak heel specifiek en exact geschikt voor bepaalde werkzaamheden. Er is ook nog al een verschil in echt goed gereedschap en wat minder goed gereedschap. Belangrijk is ook om goed te weten welk stuk elektra-gereedschap je nodig hebt, zodat je voorkomt dat je gereedschap koopt die je eigenlijk niet of nauwelijks zal gebruiken.

Voor de echte klusser zijn er uiteraard ook gereedschapssets beschikbaar, waar je meest belangrijke dingen in kan terugvinden en vaak wat materialen voor snel herstel. Om een beeld te geven van specifieke elektra-gereedschappen zijn hieronder zijn de belangrijkste en handigste gereedschappen en hulpmiddelen met een korte omschrijving weergegeven.

Gereedschappen voor goed installatiewerk

Elektra basisset of professionele gereedschapskoffer

elektra verhuis set

Een complete elektra set voor de 1e elektra klus werkzaamheden. Er zijn eenvoudige hobby setjes tot provisionele elektra gereedschap koffers.   Het is handig om al het gereedschap overzichtelijk bij elkaar te hebben.

Stroom-spanningzoeker

spanningzoeker

Hiermee kun je onderzoeken of er spanning op bijvoorbeeld een stopcontact zit. Wees echter bij het werken met spanning wel extra voorzichtig, lees voorschriften of schakel iemand in die er verstand van heeft.

 

Geisoleerde schroevendraaier

geisoleerde-schroevendraaiers

Bij het werken aan elektrische installaties is het belangrijk dat je specifieke, geïsoleerde, schroevendraaiers gebruikt. Deze zijn te herkennen aan de isolatie over het staal heen, wat voorkomt dat je per ongeluk contact maakt met een draad onder spanning.

Stroom-kroonsteen

kroonsteentje
elektra kroonsteen

Kroonsteentjes zijn handige hulpmiddelen om draden aan elkaar te koppelen. Kroonsteentjes zijn niet altijd de beste oplossing, omdat er een aparte verbinding wordt gemaakt. Liever maak je bij elektra een enkele verbinding tussen onderdelen. Maar bijvoorbeeld bij het aansluiten van lampen, zijn kroonsteentjes vaak standaard bijgeleverd bij de lamp, of voorgemonteerd.

Elektra draad-striptang

striptangMet een striptang kun je makkelijk de isolatie van een draad strippen, zodat je makkelijk de uiteinden kunt aansluiten en verbinden. Het voorkomt een slechte of half gebroken verbinding als je met een goede tang draden stript.

 

Elektra draad-striptang


geisoleerde-kniptangMet een kniptang kun je allerlei draden doorknippen. Door de isolatie beperk je het gevaar van spanning bij het knippen in draden waar stroom op staat. Deze isolatie is een extra veiligheid, maar moet zeker niet gezien worden als een hulpmiddel om te kunnen werken onder spanning. Dit moet je namelijk ten alle tijden voorkomen!

Elektra installatie testers

gereedschap-elektra

Een elektra-installatie-tester is een testinstrument voor het (periodiek) controleren en keuren van de veiligheid van elektrische installaties in huishoudelijke, commerciële en industriële toepassingen volgens EN61010-1, EN61557-1 en NEN3140.

 

 

Voor gebruik van deze informatie zie onze Disclaimer

Het werken aan elektriciteit, stroom en elektra installaties brengen gevaren met zich mee. Het is bij het werken met elektriciteit belangrijk dat u weet wat u doet.  Schakel daarom tijdig  een erkende elektra aannemer of installateur in.   Zie ook deze link: veilig werken aan elektra voorkomen gevaar 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *