Kernfusie CFR toekomstige energiebron 21e eeuw:

Kernfusie CFR is dat de toekomstige energiebron in de 21e eeuw (3e millennium)

Is kernfusie CFR de toekomst energiebron van de 21 eeuw?  De hele wereld is op zoekt naar een schone en duurzame energie bron.  Een eenvoudig en goedkope energiebron die energie maakt op basis van vraag. (zonder opslag / transport) en zonder uitstoot co2 & nucleair afval of milieuvervuiling  en zonder gebruik te maken van fossiele grondstoffen. Een energiebron die onbeperkt energie maakt. Een veilige en duurzame energiebron, een mobiel apparaat. (klein van formaat en eenvoudig te monteren op apparaten, machines, die energie nodig hebben om te functioneren)

Wat is de toekomstige energiebron op aarde:

Volgens ons (www.elektra-info.nl) : is de toekomstige energiebron: Kernfusie en mogelijk de Compact Fusion Reactor (CFR)  Er zit een enorm potentieel in kernfusie.

Kernfusie is een verzamelnaam voor alle kernreacties waarin meerdere kernen, omsmelten tot minder kernen. Dit is geen scheikunde, omdat het een reactie tussen kernen is.

Wat is: kernfusie CFR

CFR:  Compact Fusion Reactor is een experimenteel nieuwe manier om energie op te wekken met kernfusie, wat een ’schone’ techniek is. Kernfusie is compleet anders dan kernsplitsing, waarop de huidige atoomcentrales gebaseerd zijn.  De ontwikkeling van “CFR” gaat sneller dan voorzien.

Lockheed Martin heeft volgen onze bron  in het voorjaar 2018  een patent geregistreerd van een revolutionair ontwerp van een Compact Fusion Reactor (CFR), een mobiel apparaat dat klein genoeg is om op een vrachtwagen te worden gemonteerd. Het CFR, dat schone energie levert zonder radioactief afval te produceren, heeft zowel civiele als militaire toepassingen.

In principe kan het worden geïnstalleerd op grote vliegdekschepen, onderzeeërs, grote transportvliegtuigen en waarschijnlijk ook straaljagers en grote drones. Als de hoop van Lockheed Martin wordt gerealiseerd, zal de angst voor wereldwijde energieschaarste tot het verleden behoren, en de mensheid zal het voordeel hebben van een omgeving die niet is vervuild door energievervuiling.

Lockheed Martin heeft twee prototypes gebouwd: het ene 2 meter lang en 20 ton in gewicht, goed voor 1 megawatt energie, en een groter prototype dat 200 megawatt kan leveren, maar het apparaat is veel groter: 18 meter lang en 2000 ton in gewicht, wat tot 200 ton kan worden teruggebracht.  (bron: besacenter.org)  Eén CFR die 100 megawatt levert en op een truck past, kan een stad met een bevolking van 80-100.000 mensen van elektriciteit voorzien.

CFR’s kunnen energie leveren die bijna niets kost. CFR’s kunnen geplaatst worden in ontwikkelingslanden waar geen infrastructuur is. CFR’s kunnen de energie leveren voor waterzuiveringsinstallaties, waardoor de kosten van het maken van drinkwater drastisch gaan dalen. CFR’s kunnen gebruikt worden voor het maken van waterstof, waardoor auto’s en trucks schoon kunnen rijden of rechtstreeks via een CFR.   En ook kan met deze techniek de mensheid diep in het heelal doordringen, want er is genoeg energie om de verste reizen te maken.

Goedkoop, schoon en onuitputtelijk.   Als www.elektra-info.nl denken wij dat de ontwikkeling van de CFR snel zal gaan.

bron:  https://besacenter.org/perspectives-papers/lockheed-martins-compact-fusion-reactor/

Hierbij een filmpje uitleg CFR.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *