Klimaat akkoord & energietransitie: geef uw mening

Wij als  www.elektra-info.nl  kijken zeer kritisch naar het klimaatakkoord en bijbehorende energietransitie.  Het klimaatakkoord moet goed uitgelegd worden, en dit moet lopen via de natuurlijke geleidende en logische weg, stap voor stap, eerst de oplossing en dan de uitvoering, investeren in vernieuwingen, en de vervuiler betaald de rekening.

De politiek moet op een wetenschappelijke onderbouwde wijze de gemaakte klimaat keuzes en veranderingen kunnen verdedigen.  Van het gas af en overstappen op duurzame energie. Uitleg nut en noodzaak t.o.v. de wereld politiek.

 • Nederland heeft afgesproken om in 2030 49 procent minder CO₂ uit te stoten dan in 1990 en tot 95% minder CO₂  in 2050;
 • Ons land draagt 0,35 procent bij aan de werelduitstoot van broeikasgassen;
 • In Nederland (status eind 2018):  78 % CO2 uitstoot door industrie;
 • In Nederland (status eind 2018):  22 % CO2 uitstoot door particulieren  & huishoudens;
 • Doelstelling van Rutte III, 49% CO2-reductie in 2030, zou leiden tot 0,0003 graden Celsius minder wereldwijde opwarming in 2100
 • Na China, dat 27 procent van de wereldwijde CO2 uitstoot voor zijn rekening neemt, zijn de VS (15 procent van het totaal) de grootste producent van kooldioxide. Daarna volgen India, Rusland, Japan, Duitsland, Iran en Saudi-Arabië;
 • De EU-landen, zorgen samen voor 10 procent van de wereldwijde CO2 uitstoot.

Wat vind u van de het klimaatakkoord en bijbehorende energietransitie?

Wat vind U, van het:

 • Klimaatakkoord;
 • Energietransitie;
 • Van het gas af;
 • Nut en noodzaak;
 • Wie betaald de rekening of wie moet deze betalen?;
 • Verhoging door diverse (verplichte belastingen) op gas en elektriciteit.
 • Is van het gas af gaan mogelijk ?;
 • Wat zijn de problemen?
 • Wat moeten we doen, heeft u een oplossing?
 • is het klimaat akkoord ideologische of noodzaak?

Enquête klimaatakkoord & energietransitie

Geef hieronder uw mening:   (laat uw mening horen)  Uw mening zal gepubliceerd worden. Wij doen verder niets met uw contact gegeven. U mag ook anoniem uw mening geven. Respectloze, haatdragende  en  discriminerende berichten verwijderen we.

 

 

 

 

7 gedachten aan “Klimaat akkoord & energietransitie: geef uw mening”

 1. Het is beter om de miljarden Euro’s aan te wenden om de gevolgen van de klimaatverandering alvast voor te zijn (dijkverhogingen e.d.) i.p.v miljarden te steken in CO2-reductie waarvan de resultaten zeer onzeker zijn. Zeker omdat je hiervoor afhankelijk bent van de rest van de wereld (Nederlands aandeel is <1%). Alleen als je al kijkt naar de paragraaf 'elektriciteit' in dit akkoord, dan weet je dat het akkoord waanzin is, want men wil miljarden investeren in nieuwe zonnepanelen en windmolens, terwijl nauwelijks is nagedacht over de achtervang, voor wanneer het niet waait en de zon niet schijnt, bijv. tijdens de z.g. 'Dunkelflaute'. Het akkoord, pure symboolpolitiek, zal, denk ik, vanzelf te hoop lopen tegen de enorme kosten, die Jan Modaal zal moeten betalen.

 2. Het klimaat stopt niet bij een landgrens. Elk land gaat op haar eigen wijze om met invulling van het klimaatakkoord. In Nederland moeten we van het gas af, terwijl andere landen juist gas stimuleren. Dit is volgens mij lastig uit te leggen. We moeten als gebruiker van de aarde collectief wat doen om de aarde te beschermen daar sta ik achter. Belangrijk is wetenschappelijk vaststellen welke maatregelen snel resultaat opleveren. Om eerst richten op de grote vervuilers en daarna stap voor stap verder. Een veengebied en een vulkaan zorgen ook al voor enorme C02 uitstoot, vraag mij af of wij al gebruiker van de aarde hier ook iets aan kunnen doen.

 3. Klimaat akkoord, 1 groot drama. Papieren moraal, terwijl de praktijk anders is. Duitsland vol aan het gas, nieuwe gasleiding uit Rusland, schiphol uitbreiden, extra vliegveld Lelystad, in het buitenland gaan ze vol door. Dit heet: water naar de zee dragen. Wat doen voor / aan de natuur prima, maar niet deze extreme maatregelen. Enkele linkse partijen willen extreme maatregelen, veel te extreem. Hoop dat deze partijen met de verkiezingen de gevolgen zien.

 4. Nu wil het linkse kabinet CO2 belasting gaan heffen bij grote bedrijven. Waar denkt de politiek toch waar dit vandaan komt. Producten gaan in prijs omhoog, dus de rekening komt weer bij de belasting betaler te liggen en ons export product gaat duurder worden. Idealisme van de bovenste plank. Stem verstandig.

 5. Een heel goede zaak. Dat er iets moet gebeuren, is al heel lang duidelijk en hoe langer we wachten hoe groter de onomkeerbare schade en hoe hoger de kosten. Voorkomen is nog altijd beter (en goedkoper) dan genezen. Natuurlijk kan Nederland het niet alleen maar dat is geen excuus om dan maar op het huidige, doodlopende pad door te gaan. Iemand zal het voortouw moeten nemen maar vooralsnog laat Nederland het behoorlijk afweten. Laten we op zijn minst proberen aansluiting te vinden bij de landen die beter op weg zijn en proberen een voorbeeld te zijn voor landen die nog een langere weg te gaan hebben. Niks doen is geen optie en er mag ook best een prijskaartje aan hangen. Het zou natuurlijk prachtig zijn als we kosteloos onze systemen zouden kunnen omgooien maar het lijkt met niet erg realistisch.

 6. Klimaat akkoord.
  Voor de burger betekent dit, dat hij anders met zijn energie moet omgaan.
  a) eerste stap, zelf zo weinig mogelijk, of zo efficient mogelijk met eigen energie omgaan.
  Hieronder vallen, isolatie, warmte huishouding en energie verbruik. Dit is nog redelijk simpel.
  b) tweede stap, van het gas af en met elektrische energie een oplossing zoeken.
  Helaas kunnen we deze stap, als de Energie bedrijven hun Distributie kabels niet met een factor 5 verzwaren, gewoon vergeten. En het duurt minstens 25 jaar voordat ze dat verzorgd hebben. Dus deze tweede stap kunnen heel veel Nederlanders vergeten.
  c) derde stap. Een eigen energie buffer opbouwen om de energie variaties in huis zelf goed op te vangen. Buffer, dit kan van alles zijn, accu, boiler, perslucht, H2, etc. Maar zo lang de gratis terug levering ondersteund wordt, zal het gros van de bevolking hier niet vlug aan gaan beginnen.
  d) Eigen duurzame energie opwekken, middels: PV-panelen, aardwarmte & zonwarmte, en/of een eigen muisstille Windside windturbine (0-5dB)

 7. Zelf, een jeugdige van 19, ben ik het eens met de plannen van het kabinet. Inderdaad de symptomen zijn te bestrijden, maar toch denk ik dat het aanpakken bij de oorzaak een betere oplossing is. Ieder jaar hoor (en merk) je steeds meer over droogte en de natuur die achteruit gaat. Wij zijn (gelukkig) nog niet de mensen die er extreem veel last van gaan krijgen, maar mijn vriendin en ik hebben gesprekken gehad in hoeverre wij nog wel kinderen op deze planeet willen zetten met de onzekere toekomst. Dit voelt als een recht dat ons ontnomen wordt door (veelal) mensen die dit zelf wel hebben kunnen doen.

  Om de beste toekomst te behouden voor niet ons, maar onze (klein)kinderen, vindt ik dat wij alles moeten doen om iets voor de wereld te kunnen betekenen. Ongeacht hoe klein Nederland ook is, denk ik dat wij wel een statement kunnen maken naar de rest van de wereld. Als wij als kikkerlandje niet meer “het goedkoopste ongeacht alles” aanschaffen, maar bewust worden op onze klimaatimpact kunnen wij toch een heel verschil maken.

  ps. China heeft zo’n uitstoot niet alleen door zichzelf, maar ook door de vele producten (waarvan veel onnodig) die wij bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *