Computer en modem aansluiten

pc set

We hebben een nieuwe moderne gratis webpagina over computer & digitale netwerken: computer & digitale netwerken

 

Computers en computer netwerken zijn niet meer weg te denken uit een gemiddeld huishouden. De combinatie met digitale televisie en telefoons, en het maken van een digitaal netwerk komt daar meestal bij kijken.

Het aansluiten van computers kan een lastige klus zijn, en het maken van digitale netwerken is soms een frustrerende klus. Om u op weg te helpen behandelen we hier een aantal onderwerpen op het gebied van de aansluitng van de PC en de mogelijkheden voor internet en netwerken.

Wilt u meer, of gerichtere informatie hierover vinden, kijk dan gerust ook even rond bij collega-websites of andere informatie bronnen.

De ontwikkeling van computers heeft een flinke vaart genomen. Verschillende apparaten zoals tablets en smartphones nemen de plaats in van computers als het gaat om informatie delen.

Ook netwerken, media-centrums en het kijken van tv via computer, tablet, telefoon of laptop is niet meer te stuiten.Voor ieder is wat wils, alhouwel de keuzes wel erg veel zijn de laatste tijd. Ons advies is, denk goed na over wat je nodig hebt, en waarvoor je het apparaat wil gebruiken. Wil je veel mobiel zijn, grote schermen, kliene schermen, en welke software is noodzakelijk. Allemaal keuzes die je moet maken om de best passende computer te kiezen. En daarna uiteraard nadeneken aanhet juiste netwerk. Vaste aansluitingen, wifi, etc.

 

Tips bij pc aansluiting

Denk aan een geaard stopcontact voor uw pc of laptop, dit voorkomt mogelijk grote schade bij kortsluiting.

Zorg bij wifi netwerken voor voldoende capaciteit, zeker als je bijvoorbeeld in het hele huis goede verbinding wil.

Zorg bij netwerkaansluitingen, voor goede kabels. En bij draadloze netwerken is het van belang om goed uit te zoeken welke router het beste is in uw situatie.

Bij laptops is het vooral van belang goed om te gaan met je accu, omdat deze nog wel eens snel kunnen verslechteren. Over het algemeen wordt geadviseerd om laptobs van de adapter te halen als de accu vol is (tot 95%), en weer op de oplader vooradt deze geheel leeg is (tot uiterlijk 5%)

Er zijn verlengsnoeren beschikbaar die piekbelasting temperen, maar let goed op of deze wel dat doen wat u ervan verwacht. Soms heeft het namelijk weinig effect als er echt bijvoorbeeld bliksem inslaat.

Het wegwerken van snoeren bij een PC wordt vaak niet of niet netjes gedaan. Kijk in ieder geval of je de verschillende snoeren netjes bij elkaar kunt binden. Bij voorkeur niet met tie-wraps (deze knellen snel en zijn lastig te verwijderen zonder schade aan de kabels)

Denk bij een pc aan het beperken van stroomverbruik en het benutten van de slaapstand of tijdelijk uitschakelen van een monitor. Zeker met de huidige 24 uurs internet aansluitingen is het verleidelijk om een pc altijd aan te hebben staan om 'snel wat te kunnen opzoeken' of continu mail te checken.


 

Bij het gebruik van draadloze modems is het verstandig om goed naar de beveiliging van het netwerk te kijken. Dit voorkomt misbruik van uw netwerk, en de instelling ervan hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.