Televisie aansluiting

televisieTelevisies aansluiten is op zich geen lastige elektra-klus. Vaak is het doorkoppelen van apparaten, dvd, spelcomputers, surround sound en dergelijke het lastigste gedeelte om goed geregeld te krijgen.

Wel is tegenwoordig zoveel meer mogelijk als het gaat om digitale televisie, televisie kijken op een tablet, digitale bestanden van een netwerk afspelen en nog veel meer. Afhankelijk van de situatie en wensen zijn er vele oplossingen te vinden.

Om u een beeld te geven van de basisinformatie voor het aansluiten van een televisie, geven wij hieronder in ieder geval de basisinformatie over het aansluiten van coax kabels en stekkers en het splitsen en aansluiten van de tv.

 

 

Televisies en coax verbinding

Een televisie aansluiting is in bijna elke woning standaard aanwezig, middels een zogeheten Coax - kabel.

Het verplaatsen van een dergelijke aansluiting kan gedaan worden door een nieuwe kabel aan te brengen en de tv-aansluiting in de wand te verplaatsen.

Een andere mogelijkheid is om de kabel te verlengen die naar de televisie loopt.

Bij het aansluiten van een 2e TV zal je de kabel moeten verdelen met behulp van een splitter. De onderdelen voor het verdelen en aanpassen van televisie aansluitingen zijn overal verkrijgbaar. Er zijn voor het verdelen van signaal diverse versterkers beschikbaar die ervoor kunnen zorgen dat ook op grotere afstand het TV signaal sterk genoeg blijft. Gebruik wel goed afgeschermde coax kabels, met goed afgeschermde materialen. Producten die voldoen aan het Kabelkeurmerk. Bij toepassing van kabelkeurmerk producten kunt U ethernet en kabeldienst goed naast elkaar gebruiken.Let op het logo Kabelkeurmerk.

Voorbeeld van een simpele Coax splitter:

coax splitter

 

Het aansluiten van een coax stekker kan iedereen zelf prima uitvoeren, maar belangrijk daarbij is het volgen van de juiste instructies van de leverancier als het gaat om het strippen van de kabel en het voorkomen van storingen door de afscherming, de folie en de koperdraad. Er zijn verschillende types Coax-stekkers, ook moet je goed kijken of je een zogenaamd 'mannetje' of 'vrouwtje' nodig hebt voor je snoer.

Hieronder een voorbeeld van een Coax stekker:

coax stekker

 

Televisie aansluitingen kunnen met de komst van de digitale netwerken steeds ingewikkelder worden. Soms is het handig om hiervoor van de leverancier de hulp van een monteur te vragen om alles op goede wijze aan te sluiten.