>

Telefoon installatie aanbrengen

oude telefoonOp deze pagina hebben we een aantal basisgegevens voor telefoonaansluitingen weergegeven. Wat is een ISRA punt? en hoe kunt u het beste een 2e telefoon aansluiten? En welke stekkers en kabels zijn er allemaal nodig?

Tegenwoordig is er veel in ontwikkeling als het gaat om koppeling van digitale netwerken, waarbij pakketten vaak verder gaan dan alleen telefoonaansluiting, maar er ook pc data en televisie wordt gekoppeld. Ook de niet meer weg te denken mobiele telefoon maakt dat een vaste telefoonaansluiting niet in alle gevallen meer gewenst is of vaak al niet als meest belangrijke toestel wordt gebruikt.

We hopen u in ieder geval wat basiskennis mee te geven van een vaste telefooninstallatie in huis. Voor specifieke informatie en alle keuzes die u heeft op het gebied van telefooninstallaties en telefonie, verwijzen wij u ook naar hierin gespecialiseerde websites.


 

Telefoon ISRA punt en bedrading

De telefoonaansluiting komt binnen (meestal) in de meterkast en is afgemonteerd in het zogenaamde ISRA punt.

Vanuit dit ISRA punt zijn de verschillende lijnen te realiseren, zowel analoog als digitaal. Vanuit dit punt zijn er ook vaak al loze leidingen beschikbaar waardoor je kabels naar andere ruimtes kan bregen. In geval van een woning kun je dan makkelijk een telefoon aansluiting naar een slaapkamer of zolder maken.

Afhankelijk van de leverancier wordt het netwerk in huis gemonteerd. Ook hier zijn vaak weer meerdere (gecombineerde) mogelijkheden. Denk aan de koppeling met een modem, digitale televisie een router etc.

Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld ook telefoonaansluitingen via leveranciers van kabeltelevisie beschikbaar. Hiervoor wordt dan een koppeling gemaakt tussen kabelaansluiting en de telefoonbekabeling in huis.

Voor het uitbreiden van telefoonpunten in huis waar geen loze leidingen aanwezig zijn, kun je vaakvrij makkelijk bekabeling naar de ruimtes brengen. Soms is het boren van een klein gat nodig, maar vaak is er wel een creatieve oplossing te vinden tussen de bestaande constructies. Het monteren van een telefoonpunt is in de betreffende ruimte makkelijk te doen. Er is verder ook sprake van zwakstroom, waardoor er in principe geen gevaar is voor ernsige kortsluitingen of gevaar bij het monteren.

Voor meer informatie over telefonie, telefoonaansluiting, netwerken, data, ISDN en alle antwoorden op telefonie gebied, verwijzen wij u naar gespecialiseerde informatiepunten op dit gebied.