Leidingwerk elektrische installatie

mantelbuis installatie elektra VD kabel

We hebben een nieuwe moderne webpagina over elektra leidingwerk klik hier: Elektra leidingwerk

 

Om leidingwerk, bedrading of kabels vakkundig weg te werken geven wij u hier enkele tips en aandachtspunten bij de aanleg van uw elektrische installaties. Deze pagina gaat in op het wegwerken van leidingen onder het stucwerk in de muur, maar ook op het netjes aanbrengen van opbouw leidingwerk voor al uw bedrading en bekabeling.

We gaan in op de materialen die nodig zijn en de werkwijze om bijvoorbeeld uw computerkabels en kabels bij televisie, radio en dvd-speler netjes weg te werken. Hoewel het vaak een hele klus lijkt om kabels goed weg te werken, is het met een goed plan en een goede voorbereiding prima te doen. De resultaten zijn vaak fantastisch, omdat er veel rommelig kabelwerk is weggewerkt.

Zeker in een situatie dat je toch gaat verbouwen, schilderen of net verhuist bent, is het aan te raden om na te denken over het wegwerken van bekabeling.


 

Opbouw en inbouw elektraleidingen

LEIDINGEN IN DE MUUR WEGWERKEN

Door een sparing te maken door te hakken of te freesen in de muur, kun je leidingen wegwerken, waarna er overheen gestuct kan worden. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld net hebt verbouwd, of als je bijvoorbeeld de wanden opnieuw wil afwerken. Met een klein beetje voorwerkheb je straks alles netjes weggewerkt en kun je bijvoorbeeld stopcontacten precies op de juiste plek monteren.

1. freeswerk

1. Voorbeeld van ingefreesde leiding en elektra doos.

 

OPBOUW SYSTEMEN VOOR BEDRADING

Andere manieren om kabels uit het zicht te houden zijn het gebruik van kabelgootjes of het verwerken onder een plint. Een voorbeeld van slim omgaan met kabels is bijvoorbeeld het verwerken van de telefoon of televisie aansluitingen bij het nieuw leggen van een laminaatvloer. De kabel kan dan in het isolatiemateriaal van de vloer worden verwerkt. Let wel op dat je niet onzorgvuldig met stroomkabels omspringt.

2. kabelgoten

2. Kabelgoten zijn er in veel verschillende soorten en maten.

 

WEGWERKEN IN VLOEREN

Het wegwerken van bekabeling kan soms ook vrij goed in de vloerafwerking die je gaat toepassen. Met name bij de aanleg van laminaat of een houten vloer is er sprake van een isolatielaag waar je gebruik kunt maken om laagsspanningskabels, bijvoorbeeld van tv, telefoon of andere data weg te werken. Soms kan het handig zijn om een kamer op deze manier over te steken, bijvoorbeeld als je een TV op een andere plek wil zetten zonder dat daar een cai-aansluiting is.

 

Met de klustips hierboven kunt u elke elektra klus netjes wegwerken!